oktober 2021

Het fietsknooppunten netwerk is geoptimaliseerd en landelijk wordt het beheer nu ieder jaar gecheckt voor de website https://www.fietsnetwerk.nl. Intern leveren we hiervoor de informatie aan. Daarnaast komt op de website van Visit Noordoostpolder een routemodule om je eigen fietsroutes samen te stellen in onze gemeente. Er zijn verder drie aantal TOP’s (Toeristisch Opstap Punt) in onze gemeente waar je een route kunt starten.

Status oktober 2020

Samen met ondernemers, gebiedsbeheerders, de 10-dorpen en fietsverenigingen is onderzocht hoe we het fietsknooppuntennetwerk kunnen optimaliseren. Het rapport: onderzoek optimalisatie fietsknooppuntennetwerk is opgeleverd. Vanuit de Perspectiefnota is voor 2021 een budget van 60.000,- beschikbaar gesteld voor de uitvoering. Dat betekent: het doorvoeren van de voorgestelde wijzigingen, vervangen van de panelen en het vertellen van het verhaal van Noordoostpolder.

Status september 2019

De kwaliteit van het fietsknooppuntennetwerk kan beter. We onderzoeken samen met ondernemers in de sector Recreatie en Toerisme naar verbeteringen in de routes en maken en voorstel voor de aanpak.